O nas   |   Kontakt   |   Jak zamawiać   |   Koszty przesyłki   |   Regulamin zakupów   |   Polityka prywatności   |   Odbiór osobisty

z miłości do czytania!

w naszej ofercie znajduje się 138627 produktów
panel Klienta
panel Klienta ▼
zaloguj się |  |
utwórz nowe konto
Twój koszyk
Koszyk jest pusty, zapraszamy na zakupy w księgarni internetowej.
Twój koszyk (pusty)
znajdź!
wyszukiwanie zaawansowane >
działy
lovebooks.pl > Informacja w administracji publicznej 1/2015
Informacja w administracji publicznej 1/2015

Informacja w administracji publicznej 1/2015

Wydawca: C.H. Beck
Dział:
EAN: 9772392226153
Stron: 79, Format: 20.4x28.7cm
Data wydania: 2015, Oprawa: miękka
chwilowo niedostępna
powiadom mnie, kiedy pozycja pojawi się w sprzedaży
Wysyłka w ciągu 48 godzin !
Dostawa już od 3.99 zł !

szczegóły >
Zamów przez telefon:
12 312 03 20
jeżeli planujesz zakup tego produktu w przyszłości > dodaj do schowka
> poleć znajomemu

Informacja w administracji publicznej to całościowe uporządkowanie problematyki gromadzenia, przetwarzania i udostępniania informacji w jednostkach i instytucjach administracji publicznej. Jako jedyne na rynku przedstawia praktyczne rozwiązania problemów dotyczących: informacji publicznej, ochrony danych osobowych oraz tajemnic ustawowo chronionych, a także odpowiada na pytania dotyczące tych sfer działania administracji publicznej. ?Informacja w administracji publicznej" jest kwartalnikiem skierowanym do sektora publicznego m.in. do: urzędów gmin i powiatów, pracowników urzędów i instytucji centralnych odpowiedzialnych za udostępnianie informacji publicznej oraz ochronę danych osobowych. Znajomość zagadnień przedstawionych w kwartalniku pozwoli na poprawę sprawności działania, a dzięki temu na uniknięcie odpowiedzialności za nieprawidłowe wykonywanie obowiązków służbowych. Patronem merytorycznym czasopisma jest Krajowe Stowarzyszenie Informacji Niejawnych oraz Stowarzyszenie Wspierania Obronności Narodowej. Kwartalnik ?Informacja w administracji publicznej" to: - aktualne informacje z zakresu informacji publicznej oraz ochrony danych osobowych - praktyczne rozwiązania problemów dotyczących informacji publicznej, ochrony danych osobowych oraz tajemnic ustawowo chronionych - odpowiedzi na pytania naszych Czytelników - wzory dokumentów ze szczegółowym komentarzem oraz praktycznymi poradami - najnowsze orzecznictwo wraz z praktyką ich stosowania w sektorze publicznym W NUMERZE: 1. Zmiana ustawy o ochronie danych osobowych ? nowe przepisy związane z obowiązkami ABI, nowe regulacje dotyczące rejestracji zbiorów danych osobowych oraz nowa odpowiedzialność i kary; 2. Przykładowy regulamin organizacyjny dotyczący postępowania z wnioskami o informację publiczną, odpowiedzi na często pojawiające się pytania (np. kto może złożyć wniosek, co to jest informacja przetworzona), a także przykład decyzji odmownej wraz z komentarzem. 3. Najnowsze orzecznictwo w zakresie informacji publicznej i informacji dotyczące zamówień publicznych ? odpowiedź na pytania co trzeba udostępniać, a co może zostać zastrzeżone jako tajemnica przedsiębiorcy. 4. W zakresie informacji niejawnych obszerny komentarz dotyczący uprawnień kontrolnych ABW ? czego może dotyczyć kontrola, jakie są uprawnienia funkcjonariuszy, na co zwracać szczególną uwagę.

Podobne tytuły
Etyka w administracji publicznej

Etyka w administracji publicznej

Etyka w administracji publicznej to podręcznik wprowadzający i zapewniający przygotowanie do praktyki samodzielnego postrzegania i rozwiązywania zawodowych dylematów moralnych. Dostarcza informacji o kluczowych terminach etyki i kierunkach...

cena: 42,00  35,12 zł
do koszyka
Informatyzacja administracji publicznej

Informatyzacja administracji publicznej

Książka przybliża rozwój i istotę e-administracji oraz w sposób przystępny omawia możliwości wykorzystania Internetu jako środka komunikacji obywateli i przedsiębiorców z instytucjami publicznymi. W książce przedstawiono m.in.: ?...

cena: 49,00  35,95 zł
do koszyka
Internacjonalizacja administracji publicznej

Internacjonalizacja administracji publicznej

?W publikacji poruszono problematykę umiędzynarodowienia działań administracji, będących następstwem procesów globalizacyjnych charakterystycznych dla współczesnego świata. Zebrane w książce artykuły przedstawiają wybrane zagadnienia...

cena: 139,00  116,22 zł
do koszyka
Zatrudnianie w administracji publicznej

Zatrudnianie w administracji publicznej

W książce przedstawiono poszczególne elementy statusu prawnego osób zatrudnionych w administracji publicznej (członków korpusu służby cywilnej oraz pracowników samorządowych) wynikające z aktualnych przepisów prawa, m.in. takie jak: -...

cena: 79,00  66,07 zł
do koszyka
Sądowa kontrola administracji publicznej. Tom 10

Sądowa kontrola administracji publicznej. Tom 10

Tom 10 zawiera szczegółowe omówienia poświęcone sądowej kontroli administracji. Autorzy w pierwszej części omawiają problematykę ogólną, tj. genezę, rozwój i model sądownictwa administracyjnego w Polsce, jego konstytucyjne podstawy...

cena: 399,00  351,68 zł
do koszyka
Kontrola rządowa w administracji publicznej

Kontrola rządowa w administracji publicznej

Od 1.1.2012 r. obowiązują przepisy ustawy o kontroli w administracji rządowej, a 10 lutego zostały zatwierdzone przez Prezesa Rady Ministrów Standardy prowadzenia kontroli w administracji rządowej. Książka stanowi praktyczny przewodnik...

cena: 129,00  119,53 zł
do koszyka
Sądowa kontrola administracji publicznej t.10

Sądowa kontrola administracji publicznej t.10

Tom 10 zawiera szczegółowe omówienia poświęcone sądowej kontroli administracji. Autorzy w pierwszej części omawiają problematykę ogólną, tj. genezę, rozwój i model sądownictwa administracyjnego w Polsce, jego konstytucyjne podstawy...

cena: 349,00  323,38 zł
do koszyka
Stosunki kontroli w administracji publicznej...

Stosunki kontroli w administracji publicznej...

Przez stosunki kontroli w administracji publicznej autorka rozumie relacje zachodzące na podstawie prawa pomiędzy organami/instytucjami administracji publicznej w związku z kontrolą sprawowaną przez samą administrację wobec własnej...

cena: 60,00  47,46 zł
do koszyka
Zarządzanie kryzysowe w administracji publicznej

Zarządzanie kryzysowe w administracji publicznej

W publikacji scharakteryzowano aspekty organizacyjno-prawne i funkcjonalne zarządzania kryzysowego. Zwrócono również uwagę na rolę logistyki w tym obszarze. Znaczną część poświęcono problematyce planowania, a w tym zakresowi planowania...

cena: 45,00  39,63 zł
do koszyka
Współczesna biurowość w administracji publicznej

Współczesna biurowość w administracji publicznej

W 2006 roku na Uniwersytecie Mikołaj Kopernika w Toruniu utworzono unikatowy w skali kraju kierunek studiów archiwistyka i zarządzanie dokumentacją. Każdy nowy kierunek wymaga – prócz profesjonalnej kadry – szerokiej podstawy...

cena: 24,00  13,57 zł
do koszyka
więcej...
Biuro obsługi klienta jest do Państwa dyspozycji: od poniedziałku do piątku w godz 9:00-19:00, w soboty od 9:00 - 16:00, tel. +48 12 312 03 20 mail. sklep@lovebooks.pl
opracowanie Prekursor