O nas   |   Kontakt   |   Jak zamawiać   |   Koszty przesyłki   |   Regulamin zakupów   |   Polityka prywatności   |   Odbiór osobisty

z miłości do czytania!

w naszej ofercie znajduje się 139492 produkty
panel Klienta
panel Klienta ▼
zaloguj się |  |
utwórz nowe konto
Twój koszyk
Koszyk jest pusty, zapraszamy na zakupy w księgarni internetowej.
Twój koszyk (pusty)
znajdź!
wyszukiwanie zaawansowane >
działy
lovebooks.pl > Vademecum administratora Bepieczeństwa Informacji
Vademecum administratora Bepieczeństwa Informacji

Vademecum administratora Bepieczeństwa Informacji

Maciej Kołodziej
Michał Kluska
Paweł Litwiński
Grzegorz Wanio

Wydawca: C.H. Beck
Dział:
EAN: 9788325580094
ISBN: 9788325580094
Stron: 168, Format: 16.5x23.8cm
Data wydania: 2016, Oprawa: miękka
dostępność: 2 szt.
cena: 129,00  121,64 zł
szt.
do koszyka
rabat
6%
oszczędzasz 7,36 zł
odnośnie ceny sugerowanej
Wysyłka w ciągu 48 godzin !
Dostawa już od 3.99 zł !

szczegóły >
Zamów przez telefon:
12 312 03 20
jeżeli planujesz zakup tego produktu w przyszłości > dodaj do schowka
> poleć znajomemu

?Vademecum ABI? to poradnik dla osób wykonujących oraz planujących pełnić obowiązki administratora bezpieczeństwa informacji, którzy pragną zgłębić i usystematyzować wiedzę na temat obowiązujących zasad postępowania i wymagań stawianych przed Administratorami Bezpieczeństwa Informacji, wprowadzonych w znowelizowanej ustawie o ochronie danych osobowych. Adresatami poradnika są także administratorzy danych osobowych, specjaliści ds. ochrony danych osobowych, audytorzy i inne osoby, które zainteresowane są doskonaleniem procesów ochrony informacji w oparciu o nowe regulacje i wymagania prawa polskiego lub chcą postępować zgodnie z wytycznymi przygotowanymi dla ABI, mimo że nie są do tego zobowiązani, ponieważ nie będą powoływać i zgłaszać do GIODO administratorów bezpieczeństwa informacji. Opisane w niniejszej książce zagadnienia oparte są o praktyczne doświadczenia i interpretacje autorów, którzy doradzają klientom w tematach związanych z ochroną danych osobowych, aktywnie uczestniczą w procesie modyfikacji i tworzenia nowych regulacji oraz współtworzą wypracowywane przez ostatni rok branżowe standardy postępowania przy przetwarzaniu, nadzorze i ochronie danych osobowych. Omówiono obowiązujące przepisy dotyczące ochrony danych osobowych, najważniejsze przepisy z nimi powiązane oraz wynikającą z nich odpowiedzialność ABI i ADO. Przedstawione zostały wszystkie etapy funkcjonowania administratora bezpieczeństwa informacji, od wskazówek pomocnych przy podejmowaniu decyzji o powołaniu i wyborze osoby na to stanowisko/funkcję, przez proces jego powołania, rejestracji i umiejscowienia w strukturze organizacyjnej, szczegółowy opis obowiązków wynikających z przepisów, aż po zakończenie wykonywania czynności ABI. Szczegółowo omówione zostały obowiązki ABI. Zalecenia dotyczące sposobu wykonywania i dokumentowania sprawdzeń, nadzorowania dokumentacji ochrony danych osobowych, zapoznawania osób przetwarzających dane z przepisami o ich ochronie oraz możliwości powierzania administratorom bezpieczeństwa informacji dodatkowych obowiązków, uzupełnione zostały o wskazówki praktyczne i przykłady opisujące ich realizację. Osobna część publikacji poświęcona została zasadom prowadzenia rejestrów zbiorów danych osobowych, ze szczególnym uwzględnieniem obowiązku prowadzenia rejestrów przez administratorów bezpieczeństwa informacji w związku ze zwolnieniem administratorów danych z konieczności zgłaszania części przetwarzanych zbiorów danych do rejestru prowadzonego w biurze GIODO.

Inne książki tego autora:
Podobne tytuły
Vademecum Administratora Windows 8

Vademecum Administratora Windows 8

Praktyczny, podręczny przewodnik dla administratorów systemu Windows! Ten kieszonkowy przewodnik zawiera gotowe, dokładne odpowiedzi dotyczące administrowania systemem Windows 8. Jego tematyka jest skupiona na zadaniach związanych z podstawową...

cena: 81,90  47,09 zł
do koszyka
Windows 7. Vademecum Administratora

Windows 7. Vademecum Administratora

Praktyczny, podręczny przewodnik po Windows 7! Podręczny i precyzyjny, przewodnik kieszonkowy, który podaje gotowe recepty dotyczące administrowania komputerami systemu Windows 7. Koncentruje się na zadaniach podstawowej obsługi i konserwacji...

cena: 71,40  53,37 zł
do koszyka
Vademecum Administratora Windows Server 2012

Vademecum Administratora Windows Server 2012

Praktyczny i podręczny przewodnik dla administratorów Windows Server 2012! Podręczny i szczegółowy przewodnik błyskawicznie podsuwa gotowe odpowiedzi na pytania dotyczące administrowania systemem Windows Server 2012. Przewodnik koncentruje...

cena: 81,90  56,51 zł
do koszyka
Vademecum Administratora Microsoft SQL Server 2012

Vademecum Administratora Microsoft SQL Server 2012

Praktyczny i podręczny przewodnik dla administratorów serwera SQL Server! Ten podręczny i precyzyjny poradnik kieszonkowy dostarcza gotowych odpowiedzi na wiele pytań związanych z administrowaniem serwerem SQL Server 2012. Zamieszczone w nim...

cena: 81,90  61,23 zł
do koszyka
Vademecum administratora Windows Server 2012 R2

Vademecum administratora Windows Server 2012 R2

Praktyczny i podręczny przewodnik dla administratorów Windows Server 2012 R2 Podręczny i szczegółowy przewodnik, skoncentrowany na podstawowych zadaniach konfiguracji i administrowania systemami Windows Server 2012 R2. Błyskawicznie podsuwa...

cena: 69,30  51,81 zł
do koszyka
Microsoft Exchange Server 2010 Vademecum Administratora

Microsoft Exchange Server 2010 Vademecum Administratora

Praktyczny, poręczny przewodnik po Exchange Server 2010! Ten poręczny i zwięzły przewodnik kieszonkowy pozwala błyskawicznie znajdować odpowiedzi na pytania dotyczące codziennej administracji programu Exchange Server 2010. Zawiera opisy...

cena: 81,90  56,51 zł
do koszyka
Microsoft Windows Server 2008 R2 Vademecum administratora. Wydanie 2

Microsoft Windows Server 2008 R2 Vademecum administratora. Wydanie 2

Ten poręczny i zwięzły przewodnik kieszonkowy pozwala błyskawicznie znajdować odpowiedzi na pytania dotyczące codziennej administracji systemu Windows Server 2008 Release 2. Zawiera opisy podstawowych poleceń i technik w formie tabel...

cena: 81,90  56,51 zł
do koszyka
Vademecum administratora Microsoft Exchange Server 2013 Konfiguracja i klienci systemu

Vademecum administratora Microsoft Exchange Server 2013 Konfiguracja i klienci systemu

Praktyczny, kieszonkowy przewodnik administratora systemu Exchange! Poręczny i szczegółowy przewodnik pozwala błyskawicznie znaleźć odpowiedzi na pytania związane z zarządzaniem konfiguracją i klientami systemów Exchange Server 2013 i...

cena: 81,90  56,51 zł
do koszyka
Vademecum administratora Windows Server 2012 R2 Przechowywanie danych, bezpieczeństwo i sieci

Vademecum administratora Windows Server 2012 R2 Przechowywanie danych, bezpieczeństwo i sieci

Ten podręczny i precyzyjny poradnik kieszonkowy pozwala szybko znajdować odpowiedzi na pytania związane z administrowaniem magazynami, zabezpieczeniami i sieciami w systemie Windows Server 2012 R2. Poradnik koncentruje się na najważniejszych...

cena: 69,30  47,82 zł
do koszyka
Ethernet. Biblia administratora

Ethernet. Biblia administratora

Kompendium wiedzy o sieciach Ethernet! Biblia administratora sieci Ethernet!Standard Ethernet powstał w 1976 roku w ośrodku badawczym firmy Xerox. Wykorzystywany do budowy sieci lokalnych, znajduje zastosowanie praktycznie w każdym miejscu....

cena: 79,00  52,65 zł
do koszyka
więcej...
Biuro obsługi klienta jest do Państwa dyspozycji: od poniedziałku do piątku w godz 9:00-19:00, w soboty od 9:00 - 16:00, tel. +48 12 312 03 20 mail. sklep@lovebooks.pl
opracowanie Prekursor