O nas   |   Kontakt   |   Jak zamawiać   |   Koszty przesyłki   |   Regulamin zakupów   |   Polityka prywatności   |   Odbiór osobisty
w naszej ofercie znajduje się 142290 produktów
panel Klienta
panel Klienta ▼
zaloguj się |  |
utwórz nowe konto
Twój koszyk
Koszyk jest pusty, zapraszamy na zakupy w księgarni internetowej.
Twój koszyk (pusty)
znajdź!
wyszukiwanie zaawansowane >
działy
lovebooks.pl > Ochrona danych osobowych w Unii Europejskiej
Ochrona danych osobowych w Unii Europejskiej

Ochrona danych osobowych w Unii Europejskiej

Krzysztofek Mariusz

Dział:
EAN: 9788326433566
ISBN: 9788326433566
Stron: 424
Data wydania: 2014, Oprawa: twarda
chwilowo niedostępna
powiadom mnie, kiedy pozycja pojawi się w sprzedaży
Zamówienia wysyłamy do 2 dni roboczych !
Dostawa już od 3.99 zł !

szczegóły >
Zamów przez telefon:
12 312 03 20
jeżeli planujesz zakup tego produktu w przyszłości > dodaj do schowka
> poleć znajomemu

Monografia przedstawia kompleksowo europejskie prawo ochrony danych osobowych, w tym: - zasady dotyczące przetwarzania danych, - obowiązki i odpowiedzialność administratorów danych i podmiotów je przetwarzających oraz - uprawnienia osób, których dane dotyczą. Atutem opracowania jest nowatorskie porównanie obecnego i przyszłego stanu prawnego, ułatwiające spełnianie aktualnych obowiązków i dostosowanie się do nadchodzących, takich jak zapewnienie "prawa do bycia zapomnianym" czy ograniczenia profilowania. W publikacji omówiono ponadto zasady transferów danych osobowych dokonywanych przez firmy europejskie poza Unię Europejską, zwłaszcza do Stanów Zjednoczonych. Zaprezentowany został m.in. transfer danych na podstawie klauzul umownych lub wiążących reguł korporacyjnych (BCR) oraz w ramach transatlantyckiego programu "Safe Harbor".

Inne książki tego autora:
Podobne tytuły
Ochrona danych osobowych w praktyce

Ochrona danych osobowych w praktyce

Materiał zawarty w książce adresowany jest do wszystkich osób, które decydują o zbieraniu, przetwarzaniu i zabezpieczaniu danych osobowych. W publikacji przedstawiono wyczerpująco wszystkie zagadnienia dotyczące przetwarzania danych...

cena: 69,00  55,06 zł
do koszyka
Ochrona danych osobowych Komentarz

Ochrona danych osobowych Komentarz

Prezentowana publikacja jest jedynym na rynku tak obszernym Komentarzem do Ustawy o ochronie danych osobowych. Autorzy omawiają założenia ustawy i najistotniejsze problemy związane z ochroną danych osobowych oraz prezentują polskie...

cena: 219,00  124,83 zł
do koszyka
Ochrona danych osobowych medycznych

Ochrona danych osobowych medycznych

Stan prawny: wrzesień 2016 r. Praktyczny poradnik o ochronie danych osobowych medycznych Czy wiesz, że większość placówek medycznych popełnia błędy w prowadzonej dokumentacji medycznej pacjentów? Zgodnie z raportem Najwyższej Izby...

cena: 129,00  120,58 zł
do koszyka
Ochrona danych osobowych w przedszkolu 2015

Ochrona danych osobowych w przedszkolu 2015

?Ochrona danych osobowych w przedszkolu? jest cennym wsparciem dla dyrektorów przedszkoli w procesie gromadzenia, przetwarzania i przechowywania danych osobowych uczniów oraz pracowników placówki. Nowe wydanie! Stan prawny na wrzesień 2015...

cena: 99,00  67,71 zł
do koszyka
Ochrona danych osobowych w szkole 2015

Ochrona danych osobowych w szkole 2015

?Ochrona danych osobowych w szkole? jest cennym wsparciem dla dyrektorów szkół w procesie gromadzenia, przetwarzania i przechowywania danych osobowych uczniów oraz pracowników placówki. Nowe wydanie! Stan prawny na wrzesień 2015 r. Artykuły...

cena: 99,00  67,71 zł
do koszyka
Ochrona danych osobowych w szkole i przedszkolu

Ochrona danych osobowych w szkole i przedszkolu

Publikacja Ochrona danych osobowych w szkole i przedszkolu ma na celu przedstawienie i wyjaśnienie praktycznych problemów związanych ze stosowaniem ustawy o ochronie danych osobowych dotyczących m.in.: - zakresu przetwarzania (w szczególności...

cena: 50,00  42,18 zł
do koszyka
Ochrona danych medycznych i osobowych pacjentów

Ochrona danych medycznych i osobowych pacjentów

Poradnik zawiera zbiór najbardziej aktualnych odpowiedzi na problemy pojawiające się przy przetwarzaniu danych osobowych pacjentów w placówkach medycznych uwzględniając najnowsze zmiany oraz te, które czekają podmioty lecznicze od 1...

cena: 79,00  74,75 zł
do koszyka
Ochrona Danych Osobowych w marketingu internetowym

Ochrona Danych Osobowych w marketingu internetowym

Książka Ochrona danych osobowych w marketingu internetowym to przydatny poradnik dla wszystkich tych, którzy prowadzą działania marketingowe z wykorzystaniem narzędzi internetowych. Trzeba pamiętać, że powinny być one nie tylko skuteczne,...

cena: 89,00  84,21 zł
do koszyka
Obowiązki pracodawcy związane z ochroną danych osobowych pracownika

Obowiązki pracodawcy związane z ochroną danych osobowych pracownika

W książce omówiono problematykę gromadzenia i przetwarzania danych osobowych pracowników, która niejednokrotnie stanowi wyzwanie dla działów kadr i płac. Czytelnicy znajdą tu wyjaśnienia dotyczące m.in.: - uprawnień i obowiązków...

cena: 69,00  58,21 zł
do koszyka
Tajemnice zawodowe i ochrona danych osobowych w instytucjach finansowych

Tajemnice zawodowe i ochrona danych osobowych w instytucjach finansowych

Monografia przedstawia kompleksowo praktyczne aspekty ochrony danych osobowych we wszystkich instytucjach finansowych: bankach, oddziałach instytucji kredytowych i banków zagranicznych, SKOK-ach, zakładach ubezpieczeń, funduszach...

cena: 99,00  83,52 zł
do koszyka
więcej...
Biuro obsługi klienta jest do Państwa dyspozycji: od poniedziałku do piątku w godz 9:00-19:00, w soboty od 9:00 - 16:00, tel. +48 12 312 03 20 mail. sklep@lovebooks.pl
opracowanie Prekursor