O nas   |   Kontakt   |   Jak zamawiać   |   Koszty przesyłki   |   Regulamin zakupów   |   Polityka prywatności   |   Odbiór osobisty

z miłości do czytania!

w naszej ofercie znajduje się 139211 produktów
panel Klienta
panel Klienta ▼
zaloguj się |  |
utwórz nowe konto
Twój koszyk
Koszyk jest pusty, zapraszamy na zakupy w księgarni internetowej.
Twój koszyk (pusty)
znajdź!
wyszukiwanie zaawansowane >
działy
lovebooks.pl > Ustawa o ochronie przyrody Komentarz
Ustawa o ochronie przyrody Komentarz

Ustawa o ochronie przyrody Komentarz

Gruszecki Krzysztof

Dział:
EAN: 9788326444104
ISBN: 9788326444104
Stron: 748
Data wydania: 2013, Oprawa: twarda
chwilowo niedostępna
powiadom mnie, kiedy pozycja pojawi się w sprzedaży
Wysyłka w ciągu 48 godzin !
Dostawa już od 3.99 zł !

szczegóły >
Zamów przez telefon:
12 312 03 20
jeżeli planujesz zakup tego produktu w przyszłości > dodaj do schowka
> poleć znajomemu

Ochrona środowiska jest obecnie jednym z poważniejszych problemów, wymagających pogodzenia rozwoju cywilizacyjnego z koniecznością zachowania bioróżnorodności oraz walorów przyrodniczych w stanie zbliżonym do naturalnego. Szczególną rolę w tym zakresie odgrywa ustawa o ochronie przyrody. Komentarz stanowi praktyczną pomoc przy stosowaniu tej ustawy, regulującej w szczególności problematykę prawnych form ochrony przyrody, ochrony zieleni w miastach i wsiach, organizacji ochrony przyrody oraz odpowiedzialności za naruszenie rozwiązań w niej zawartych. W publikacji omówiono m.in.: - zasady wydawania zezwoleń na usunięcie drzew lub krzewów, - zasady wykonywania ochrony gatunkowej, - zmiany podstaw funkcjonowania parków narodowych.

Inne książki tego autora:
Podobne tytuły
Ustawa o ochronie przyrody. Komentarz. Wydanie IV

Ustawa o ochronie przyrody. Komentarz. Wydanie IV

Obecne czwarte wydanie ukazuje się po czterech latach od poprzedniego. W czasie dzielącym te wydania ustawa o ochronie przyrody była kilkanaście razy nowelizowana. Szczególnie znaczące były dwie nowelizacje przeprowadzone: - ustawą z 24...

cena: 135,00  106,79 zł
do koszyka
Ustawa o ochronie danych osobowych. Komentarz

Ustawa o ochronie danych osobowych. Komentarz

Publikacja to komentarz do ustawy z 29.8.1999 r. o ochronie danych osobowych (t.j. Dz.U. z 2015 r. poz. 2135 ze zm.), który określa zasady postępowania przy przetwarzaniu danych osobowych oraz prawa osób fizycznych, których dane osobowe są lub...

cena: 179,00  157,69 zł
do koszyka
Ustawa o ochronie informacji niejawnych Komentarz

Ustawa o ochronie informacji niejawnych Komentarz

Wydanie 2, 2014 Ustawa o ochronie informacji niejawnych. Komentarz zawiera analizę prawną instytucji oraz przepisów regulujących tę problematykę, z odwołaniem się do standardów europejskich. Jest to kompleksowe ujęcie zagadnienia ochrony...

cena: 69,00 zł
do koszyka
Ustawa o akredytacji w ochronie zdrowia Komentarz

Ustawa o akredytacji w ochronie zdrowia Komentarz

Komentarz zawiera wnikliwą analizę przepisów ustawy o akredytacji w ochronie zdrowia i jej aktów wykonawczych regulujących zasady potwierdzenia spełniania przez podmiot udzielający świadczeń zdrowotnych tzw. standardów akredytacyjnych....

cena: 129,00  107,85 zł
do koszyka
Ustawa o ochronie osób i mienia Komentarz

Ustawa o ochronie osób i mienia Komentarz

Komentarz stanowi praktyczny przewodnik po zagadnieniach ustawowych ochrony osób i mienia, m.in. takich jak: wymagania kwalifikacyjne pracowników ochrony, określenie urządzeń, obszarów i obiektów podlegających ochronie, środki...

cena: 69,00  57,66 zł
do koszyka
Ustawa o ochronie zdrowia psychicznego Komentarz

Ustawa o ochronie zdrowia psychicznego Komentarz

Książka stanowi kompleksowe i przejrzyste omówienie wszystkich aspektów prawnych regulacji ochrony zdrowia psychicznego, dotyczących m.in.: - ochrony praw osoby chorej psychicznie, poszanowania jej godności oraz zapewnienia nale-żytej...

cena: 199,00  166,35 zł
do koszyka
Ustawa o ochronie konkurencji i konsumentów Komentarz

Ustawa o ochronie konkurencji i konsumentów Komentarz

Komentarz jest praktycznym przewodnikiem po skomplikowanych i wysoce specjalistycznych dziedzinach prawa, jakimi są prawo konkurencji i prawo konsumenckie. Jego autorzy - wysokiej klasy specjaliści pracujący zarówno w kancelariach prawniczych,...

cena: 269,00  224,94 zł
do koszyka
Ustawa o ochronie zabytków i opiece nad zabytkami. Komentarz

Ustawa o ochronie zabytków i opiece nad zabytkami. Komentarz

Prezentowana publikacja zawiera aktualny i kompletny komentarz do przepisów ustawy o ochronie zabytków i opiece nad zabytkami, po zmianach które weszły w życie w 2015 r. Opracowanie uwzględnia również unormowania rozporządzenia Ministra...

cena: 139,00  116,16 zł
do koszyka
Ustawa o ochronie prawnej odmian roślin Komentarz

Ustawa o ochronie prawnej odmian roślin Komentarz

Prezentowany komentarz jest najobszerniejszym w polskiej literaturze opracowaniem poświęconym zagadnieniu ochrony odmian roślin. Zawiera omówienie wszystkich najważniejszych kwestii dotyczących wyłącznego prawa hodowcy do nowej odmiany...

cena: 169,00  141,31 zł
do koszyka
Ochrona terenów zieleni i zadrzewień Art. 78-90 ustawy o ochronie przyrody. Komentarz

Ochrona terenów zieleni i zadrzewień Art. 78-90 ustawy o ochronie przyrody. Komentarz

Praktyczny komentarz do art. 78-90 ustawy z 16.4.2004 r. o ochronie przyrody (t.j. Dz.U. z 2015 r. poz. 1651 ze zm.), stanowi kompleksowe omówienie zagadnień z zakresu ochrony terenów zieleni i zadrzewień. Komentarz obejmujący swoim zakresem...

cena: 169,00  148,91 zł
do koszyka
więcej...
Biuro obsługi klienta jest do Państwa dyspozycji: od poniedziałku do piątku w godz 9:00-19:00, w soboty od 9:00 - 16:00, tel. +48 12 312 03 20 mail. sklep@lovebooks.pl
opracowanie Prekursor